Рамос вкара исторически гол, Испания разби Фарьорите

07 Юни 2019 23:51

Тимът на Испания очаквано надигра с 4:1 като гост аутсайдера Фарьорски острови и продължава да бъде лидер без загубена точка в класирането в квалификационна Група "F" за Евро 2020. Капитанът Серхио Рамос бе автор на първото попадение в двубоя, който бе специален за опитния защитник на Реал Мадрид. Рамос официално счупи рекорда на бившия си съотборник в съставите на "лос бланкос" и "Ла Роха" Икер Касийяс за най-много победи на един играч за националния си отбор в световния футбол. Касийяс е спечелил 121 мача с Испания, а Рамос вече има 122 победи. Рамос има общо 164 мача и 19 гола за иберийците.

Серхио Рамос бе точен в 5-ата минута, а останалите голове за шампионите от Мондиал 2010 отбелязаха Хесус Навас (19) и Хосе Гая (71), а автогол на вратаря на домакините Тейтур Гестсон (34) също помогна на играчите на Луис Енрике. Попадението на утехата за Фарьорите бе дело на Клаеминт Олсен в 30-ата минута.

След този мач Испания е с 9 точки от 3 мача на върха в класирането в Група "F". Втори е тимът на Швеция със 7, а в подреждането следват Румъния с 4, Малта с 3, Норвегия с 2 и Фарьорските острови с 0 точки.

Още в 5-ата минута капитанът Серхио Рамос даде аванс на Испания в резултата. Защитникът на Реал Мадрид игра с глава (може би топката се удари и в гърба му) след центриране на Хесус Навас отдясно и кълбото се озова във вратата на Фарьорите.

В 17-ата минута Рамос бе близо до нов гол. Той стреля с глава след центриране от фаул, но футболист на домакините изби топката с глава от голлинията.

Две минути по-късно 33-годишният ветеран Хесус Навас бе точен за 0:2. Десният бек се включи в атака на гостите, получи топката от Яго Аспас, нахлу в наказателното поле и с хубав шут преодоля противниковия страж.

В 30-ата минута домакините успяха да изненадат именития си съперник и да вкарат гол, чийто автор стана Клаеминт Олсен. След центриране от корнер защитникът Одмар Фаеро игра с глава, топката не бе избита от бранител на "Ла Роха" и Олсен съвсем лекичко я закачи, но това бе напълно достатъчно и вратарят на Челси Кепа Арисабалага не съумя да стори нищо.

Само 3 минути след попадението на Фарьорите тимът на Луис Енрике си върна преднината от два гола. Иско получи топката в наказателното поле след продължителна испанска атака и с техничен удар уцели левия страничен стълб на стража Тейтур Гестсон. За съжаление на Гестсон топката се удари в тялото му и се озова във вратата.

В 60-ата минута Кепа направи отлично спасяване след опасен изстрел на играч на Фарьорите.

В 71-ата минута Хосе Гая реализира четвъртото попадение за Испания, което се оказа и последно в срещата. Левият бе се включи в атака на гостите по левия фланг и майсторски прехвърли Гестсон.

Десет минути преди края резервата Фабиан Руис пропусна да вкара за 1:5, въпреки че се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее./sportal.bg

Main Menu