Бразилия се издъни във втория си мач от Копа Америка

19 Юни 2019 10:20

Домакинът на Копа Америка Бразилия записа разочароващото 0:0 срещу Венецуела във втория си мач от турнира.
"Селесао" на три пъти прати топката в мрежата на съперника, но попаденията бяха отменени, като на два пъти това стана след намесата на ВАР. В последната атака Фернандиньо можеше да донесе победата за Бразилия, но малко точност не достигна на удара му с глава след ъглов удар.

В първата си среща Бразилия победи с 3:0 Боливия, докато Венецуела удържа 0:0 срещу Перу, като игра 15 минути с човек по-малко. В другия мач от групата Перу стигна до 3:1 срещу Боливия, като навакса изоставане в резултата. Така в класирането преди третите мачове Бразилия и Перу са на върха с по 4 точки, докато Венецуела има 2, а Боливия е без актив и шанс да прескочи групите.

Двубоят започна с много активна игра на домакините, които бяха подкрепяни от ентусиазираната публика на “Арена Фонте Нове” в Салвадор. Първата възможност дойде пред Нерес, който в 15-ата минута пропусна да открие резултата от близка дистанция. Венецуела отговори четири минути по-късно, когато Рондон прати топката с глава встрани от целта.
Натискът на “селесао” продължи, но нападателите в жълто не стигаха до чисти положения, което напомняше на играта им от първото полувреме с Боливия. В 39-ата минута домакините пратиха топката в мрежата зад Фаринес, но попадението на Роберто Фирмино беше отменено заради нарушение в атака. В 43-ата минута стражът на Бразилия Алисон успя да предотврати голяма опасност пред вратата си, след като успя да пресече подаване на Мурийо към Рондон.

На почивката селекционерът на Бразилия Тите пусна в игра Габриел Жезус на мястото на Ришарлисон, което показа ясно желанието му да усили атаката. В 50-ата минута се откри възможност пред Филипе Коутиньо в лявата зона на наказателното поле, но подаването му към Тиаго Силва не успя. Шест минути по-късно грешка в отбраната на Венецуела позволи на Жезус да стреля от границата на наказателното поле, но топката мина встрани. В следващата минута в игра влезе и Фернандиньо, който замени Каземиро.

Така се стигна до 60-ата минута, когато Габриел Жезус отблизо успя да прати топката в мрежата след подаване на Фирмино. Попадението беше ревизирано с ВАР и в крайна сметка отменено поради засада на нападателя на Манчестър Сити при развитието на атаката. Десет минути по-късно Тите извърши и третата си смята, като на мястото на Давид Нерес се появи Евертон. Наставникът на Венецуела също прибегна към освежаване на състава, като извърши две смени. Малко по-късно Жезус имаше претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

В 87-ата минута Бразилия стигна до трети гол, но радостта на Филипе Коутиньо отново се оказа прибързана. Отново след намесата на ВАР реферът Хулио Баскунян отмени и този гол, като този път причината беше игра с ръка на Роберто Фирмино преди Коутиньо да прати топката в мрежата. В добавеното време Коутиньо се размина с топката след прострелно центриране по земя на Филипе Луис.

Венецуелците започнаха да бавят играта, което увеличи добавените най-малко осем минути с още. В последната си възможност за гол малко не достигна на Фернадиньо да се разпише с глава след ъглов удар, като топката мина на сантиметри от гредата, а Жезус не успя да я достигне и насочи.

Така двубоят завърши без победител, което завърза интригата преди последните мачове от групата, в които Бразилия ще играе с Перу, а Венецуела се изправя срещу Боливия./sportal.bg

Main Menu