Германия разгроми Сърбия и се класира за следващата фаза на Евро 2019 U21

21 Юни 2019 10:43

Действащият шампион Германия постигна гръмка победа с 6:1 над Сърбия във втория си мач от група “В” на Евро 2019 за младежи. Лука Валдшмит заби хеттрик за Бундестима, който се подигра със съперника си и можеше да запише дори още по-разгромен успех. С актив от 6 точки и голова разлика 9:2 германците на практика си осигуриха участие на полуфиналите, докато Сърбия отпада. Западните ни съседи имат две загуби и са допуснали 8 попадения.

Въпреки че имат в състава си новата покупка на Реал Мадрид Лука Йович, сърбите изобщо не бяха равностоен съперник на тима, воден от Щефан Кунц. Марко Рихтер откри резултата в 16-ата минута, а в 30-ата Валдшмит покачи на 2:0. До почивката острието на Фрайбург добави още един гол, с който уби интригата.

Германците обаче продължиха да мачкат противника и през второто полувреме. Махмуд Дахуд от Борусия (Дортмунд) и отново Валдшмит направиха безпомощен сръбския вратар Борис Радунович. В 85-ата минута Андрия Живкович намали на 1:5 от дузпа, а в добавеното време много красиво изпълнение на резервата Арне Майер оформи разгрома.

В последния си мач от групата Германия излиза срещу Австрия, а сърбите ще се изправят срещу Дания./sportal.bg

Main Menu