Фернандо Торес приключва с футбола

21 Юни 2019 10:48

Бившият испански национал и нападател на Ливърпул, Челси и Атлетико Мадрид Фернандо Торес обяви край на кариерата си. 35-годишният футболист, който в момента играе за японския Саган Тосу съобщи новината в социалните мрежи.

“Имам да ви съобщя нещо много важно. След 18 вълнуващи години, дойде времето да прекратя своята футболна кариера. Следващата неделя, 23-ти в 10,00 часа японско време, ще дам пресконференция в Токио, на която ще обясня всички детайли. Ще се видим там”, написа Фернандо Торес.

Испанският нападател остави своя запомняща се следа в Мърсисайд след пристигането си от испанската столица през 2007 година. Той отбеляза 81 гола в 142 мача за “червените”, преди да се присъедини към съперниците от Челси. Неговата форма се срина при “сините”, но въпреки това асът спечели Шампионската лига, Лига Европа и ФА Къп на “Стамфорд Бридж”.

Торес изигра 110 мача за националния отбор на Испания и със своите 38 гола се нарежда на трета позиция в голмайсторската листа за всички времена за "Ла Фурия" след Давид Вийя и Раул. Голмайсторът на два пъти облича фланелката на Атлети, а също така е играл под наем в Милан. Той прекарва последните два сезона в Саган Тосу.

Роденият в Мадрид Фернандо Торес е световен и двукратен европейски шампион.

Оттеглянето на Торес от футбола предизвика вълна на коментари сред феновете.

“Винаги ще те обичаме”, написа привърженик на Челси в “Туитър”. “Европейски крал. Благодаря за спомените Ел Ниньо”, отбелязва друг фен на “сините”.

“Късмет Ел Ниньо в бъдеще. Един от любимите ми играчи за всички времена”, добавя и фен на Ливърпул./sportal.bg