"Селесао" обра и индивидуалните награди на Копа Америка

08 Юли 2019 10:01

Бразилия спечели Копа Америка за девети път в историята си след победа с 3:1 над Перу във финала на "Маракана". Бразилците не бяха вдигали трофея от 2007 година, но днес прекъснаха негативната серия и се върнаха на върха в южноамериканския футбол. Рекордьор по трофеи е Уругвай с 15, а Аржентина е на второ място във вечната ранглиста с 14 континентални титли.

За най-добър играч на турнира беше избран капитанът на "селесао" Даниел Алвеш. Шансове за приза имаше и Габриел Жезус, но във финала той получи червен картон и това наклони везните в полза на Алвеш.

Голмайстори на Kопа Америка са Евертон Соареш и Паоло Гереро. Двамата вкараха по три гола, като се разписаха и във финалния двубой. Призът обаче бе връчен на Евертон, защото той направи и една асистенция. И ако ветеранът Гереро има общо 37 попадения с националната фланелка, то нападателятна Гремио не се беше разписвал за Бразилия преди Копа Америка. Той откри головата си сметка в груповата фаза срещу Боливия, след това вкара и на Перу, а днес отново наказа "инките".

Вратар №1 на Копа Америка стана Алисон. Бразилският страж допусна само един гол - този, отбелязан от Гереро от дузпа във финала. Алисон обаче не получи нито едно попадение от игра. Той опази вратата си суха в продължение на 889 минути.

За Алисон това е още един голям триумф само месец след спечелването на Шампионската лига с Ливърпул.

Шампионът Бразилия взе и наградата за феърплей./sportal.bg

Main Menu