Интер и Милан поисках нов стадион

10 Юли 2019 19:05

Двата милански гранда Милан и Интер днес направиха първата официална стъпка за изграждането на нов съвместен стадион, който да замени досегашния им дом “Джузепе Меаца”. От двата клуба излязоха с изявление, в което съобщават, че са предали в местната община проучванията си за евентуално бъдещо спортно съоръжение в района на Сан Сиро.

От тяхната позиция става ясно, че настояват за построяването на нов модерен стадион с капацитет от 60 хиляди седящи места в съседство на настоящия “Джузепе Меаца”, който е общинска собственост, а клубовете са негови концесионери. На мястото на досегашния си дом те планират реализацията на мултифункционален комплекс, посветен на спорта, забавленията и пазаруването. Според тях това ще отвори нови работни места за 3500 човека. Обявената инвестиция от страна на клубовете е в размер на 1,2 милиарда евро, като те твърдят, че това ще помогне за завръщането на местния футбол в европейския и световния елит.

Милан и Интер уверяват, че изграждането на нов стадион е най-доброто възможно решение за двата клуба и града. Това ще гарантира най-доброто преживяване за феновете чрез устойчивост, адекватна сигурност и стандарти за безопасност и достъпност, като ще уважи репутацията на Милано за иновации и интернационализация.

Междувременно, реновация на “Джузепе Меаца” според тях не би била подходяща, защото редица технически проблеми изискват пълен ремонт, който може да доведе до евентуални прекомерни разходи и непредвидими затруднения. Също така, би имало организационни проблеми, по-дълъг период на ремонтни дейности, финансови загуби при временно ограничаване на капацитета, заплахи за безопасността и необходимостта от домакинства извън Милано./sportal.bg

 

Main Menu