Четирима българи стартират в основната схема на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в четвъртък

15 Авг 2019 11:15

Тегленият късно снощи жребий за основната схема на супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open изправя българските участници пред сериозни предизвикателства. В мъжката част на схемата поединично Теодор Александров започва срещу 54-ия в световната ранглиста Рувен Филус от Германия. Мачът е последен в програмата и ще започне в 21:00 часа.

При дамите европейската шампионка за двойки до 18 г. от Гимараеш 2017, Мария Йовкова, се изправя срещу номер 61 в света Минами Андо от Япония. Мачът е с начален час 15:05.
Двойката ни при мъжете Теодор Александров и Денислав Коджабашев излизат срещу румънците Александру Маноле и Алин Спелбуш в 13:20 в "Арена Асарел" в Панагюрище. При дамите тандемът Полина Трифонова и Мария Йовкова ще срещнат на практика непреодолимо препятствие - китайките Гу Ютин и Му Дзи в 12:00. Дебютиращият формат смесени двойки също предлага българско участие - Денислав Коджабашев и Мария Йовкова се изправят срещу холандците Лауренс Тромер и Брит Ейрланд, а началото на двубоя е в 10:40.

Именно представителите на Холандия отстраниха другия ни тандем при смесените двойки днес. Тромер и Ейрланд се наложиха с 3:0 гейма (3:11, 6:11, 9:11) над Стефан Тодоров и Калина Христова.
"Надиграха ни толкова категорично, благодарение на по-добрата си сработка, все пак това е едва втори мач за нас като двойка", каза Христова. "Чувствам се отлично с Калина около масата и се надявам занапред да подобряваме синхрона помежду си", допълни Тодоров.

Българин все пак проби в основната схема при смесените двойки! Състезаващият се за Италия Нягол Стоянов постигна две поредни победи в тандем с Джорджия Пиколин. Така двамата преодоляха успешно квалификациите и очакват с нетърпение жребия за същинската фаза на турнира, който е по-късно тази вечер. Стоянов е роден в България и израства на Апенините, тъй като родителите му дълги години играят там.
Междувременно големите звезди акостираха в Панагюрище за 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Носителят на олимпийски отличия през 2008 (Пекин), 2012 (Лондон) и 2016 (Рио де Жанейро) Дмитрий Овчаров вече проведе тренировка в основната зала, която предизвика сериозен интерес у феновете. Овчаров е победител в Панагюрище при дебютното си участие през 2017-а. Първият поставен в основната схема Томоказу Харимото от Япония също вече е наясно с условията в "Арена Асарел".

Main Menu