Белгия разби Шотландия като гост

10 Сеп 2019 00:23

Националният отбор по футбол на Белгия продължи с наказателната си акция в европейските квалификации в своята група "I". "Червените дяволи" записаха поредната си изразителна победа, този път с 4:0 като гост на Шотландия. Така възпитаниците на Роберто Мартинес са безгрешни до момента с голов актив от 19:1 и вече с единия крак са на Евро 2020.

Белгийците решиха всичко в мача още през първото полувреме. В 9-ата минута те организираха страхотна контраатака, Кевин Де Бройне напредна и подаде за непокрития Ромелу Лукаку, който не сгреши за 0:1.

В 24-ата минута резултатът бе удвоен. При едно разиграване след корнер Де Бройне центрира и Томас Вермален с глава вкара за 0:2.

В 32-ата минута Тоби Алдервейрелд направи резултата класически. Той се разписа с глава с помощта на напречната греда след центриране от корнер на Де Бройне.

В 82-ата минута Де Бройне увенча добрата си игра и с гол. Той получи пас на границата на наказателното поле и с диагонален удар по земя насочи отлично топката във вратата за крайното 0:4.

Така Белгия продължава да води в класирането в групата с пълен актив от 18 точки. Шотландия пък се свлече до 5-ата позиция с едва 6 точки и в все по-малки надежди за класиране на еврофиналите./sportal.bg

Main Menu