Манчестър Сити победи Евертън с 3:1

28 Сеп 2019 21:57

Манчестър Сити оцеля на "Гудисън Парк" и достигна до много важни 3 точки срещу Евертън. Селекцията на Хосеп Гуардиола триумфираха с 3:1 като по този начин остават на пет пункта от големия конкурент за титлата Ливърпул.

"Гражданите" поведоха в резултата след 24 минути футбол. Кевин Де Бройне осъществи поредната си асистенция за сезона, след като центрира перфектно за Габриел Жезус, който отблизо матира с глава Джордан Пикфорд.

 

Евертън изравни още до почивката, когато в прегръдките на своите съотборници попадна Калвърт-Люин. Вина за случилото се донякъде има играещият като бранител за Сити днес Фернандиньо. Той не изчисти добре опасна топка в полето, а миг по-късно само видя как нападателят на "карамелите" се разписва с глава.

 

Риад Марез даде преднина на гостите в 71-вата минута, когато изпълни много добре пряк свободен удар. Алжирецът стреля в близкия ъгъл на Пикфорд, но стражът се забави с реакцията си и не успя да избие топката, която бе пласирана до гредата.

В 77-ата минута Калвърт-Люин пропусна страхотна възможност да изравни за втори път, след като получи от Сиурдсон и стреля към далечния ъгъл, но Едерсон изби, след което топката премина на сантиметри от гредата.

 

Две минути след това отново бразилецът спаси Манчестър Сити. Мина засече с глава центриране на Сигурдсон и насочи топката към ъгъла, но Едерсон някак успя да спаси извади и това положение. Калвърт-Люин пък не можа да направи точна добавка.

Надеждите на Евертън умряха в 85-ата минута, когато Рахийм Стърлинг подпечата победата за гостите с безценно попадение.

В следващия кръг Манчестър Сити играе с Уулвърхямптън, докато Евертън ще мери сили с Бърнли.

Main Menu