Юнайтед с нова издънка, загуби от последния във Висшата лига

22 Дек 2019 19:04

Уотфорд постигна първата си домакинска победа в първенството от началото на сезона и общо втора срещу Манчестър Юнайтед. Тимът на Найджъл Пиърсън спечели с 2:0 след два гола в рамките на три минути в началото на второто полувреме. Исмаила Сар откри резултата след груба грешка на Де Хеа, а малко по-късно Трой Дийни се разписа от дузпа.

"Стършелите" останаха на последно място в класирането, въпреки днешния си успех. Те изостават на шест точки от 17-ия Саутхамптън. Ман Юнайтед пък е осми, след като записа първа загуба в последните си пет мача. Добрата новина за Солскяер е завръщането на Пол Погба. Французинът се появи на терена в 64-ата минута и показа, че е напълно възстановен от контузията, която му създаваше проблеми от септември.

Отборът на Найджъл Пиърсън стоеше напълно равностойно на съперника от началото на срещата. "Червените дяволи" имаха известно предимство и владееха топката в големи периоди, но трудно стигаха до положения пред Фостър. Уотфорд ираеше компактно и бе състредоточил силите си в защита, като успяваше да ограничи гостите. При редките си контраатаки "стършелите" дори успяваха да застрашат вратата на Де Хеа.

При първата по-добра ситуация за домакините решителна намеса на Люк Шоу блокира опита за удара на Трой Дийни. В 33-ата минута Юнайтед получи отлична възможност да поведе. Марсиал изведе Лингард сам срещу вратаря. Английският национал напредна и опита да прехвърли Фостър, но топката мина над вратата. Към края на полувремето Уотфорд организира няколко добри атаки, но не се стигна до точен удар.

В началото на второто полувреме нещата се развиха бързо и неочаквано. В 51-ата минута “стършелите” поведоха след груба грешка на Де Хеа. Исмаила Сар стреля от воле, топката се удари в тревата и се насочи към ръцете на вратаря. Испанецът опита да я хване, но тя мина през ръцете му и се озова в мрежата. Малко по-късно Уан-Бисака влезе необмислено в краката на Сар, като го повали в наказателното поле. Трой Дийни бе точен от отсъдената дузпа и даде солиден аванс на домакините.

Солскяер реагира, като пусна в игра Мейсън Грийнууд на мястото на Даниел Джеймс и прати Пол Погба да загрява. В 57-ата минута хубав удар на Мактоминей бе отразен от Фостър. Малко по-късно на терена за завърна Погба. Световният шампион с Франция изигра първи минути от края на септември. Той се включи много активно, а “червените дяволи” доминираха до края.

В този период обаче решителни бяха намесите на вратаря на домакините Фостър. Той направи няколко отлични спасявания и не позволи на гостите да се върнат в мача. Стажът бе на мястото си след удар на Рашфорд от фаул и след изстрел на Погба. Магуайър пропусна с глава от добра позиция, като прати топката в ръцете на Фостър. В 82-ата минута Погба се измъкна отляво и стреля към далечния ъгъл, но отново вратарят бе на добра позиция и изби. При следващата ситуация пред вратата на Уотфорд опит на Грийнууд да прехвърли Фостър бе неточен. Минута преди края стражът се справи и с нисък удар на Марсиал от добра позиция./sportal.bg

Main Menu