Швеция победи драматично Полша

23 Юни 2021 21:03

Швеция надигра Полша след истински трилър в последен мач от група Е на Евро 2020. Шведите спечелиха изключително драматично с резултат 3:2 и по този начин завършиха на първо място в своята група. 

Шведите стартираха ударно и още преди да са изтекли и две минути резултатът бе открит в тяхна полза. Александър Исак бе спрян Камил Узвяк пред пеналтерията, но топката попадна в звездата на РБ Лайпциг Емил Форсберг. Той навлезе в наказателното поле отляво и с прекрасен удар не остави шансове на Войчех Шчесни с удар от 10-12 метра. 

Швеция наниза втори гол в 59-ата минута, когато появилият се преди минути Деян Кулушевски демонстрира своята класа, след като направи прекрасен самостоятелен пробив. Той тръгна от своята половина, проби отдясно повече от 40 метра, навлезе в наказателното поле и намери Форсберг, който от границата на пеналтерията намери долния ляв ъгъл на Шчесни с кинжален удар.

Само две минути по-късно Полша се върна в мача след уникален гол на капитана Левандовски. Нападателят на Байерн Мюнхен бе намерен отляво в половината на шведите, но беше съвсем сам. Въпреки това той проби към наказателното поле, нагласи си топката на десния крак и с невероятен удар намери горния ляв ъгъл на безпомощния Олсен.

"Дружина полска" натискаше все повече и повече и успя да стигне до изравняването в 84-ата минута чрез своя вездесъщ капитан Левандовски. Резервата Франковски центрира отляво към точката за дузпа, където съвсем сам бе оставен Левандовски. Таранът на Байерн овладя топката и с хубав удар я прати във вратата на Олсен за 2:2.

В 3-тата минута от добавеното време шведите организираха опасна контраатака, но пропуснаха да сложат точка на спора. Кулушевски намери Себастиан Ларсон, който стреля от границата на наказателното поле, но неточно. Секунди по-късно обаче Виктор Клаесон вкара за 3:2 и донесе победата за своята родина. Играчът на Краснодар нахлу в наказателното поле и преодоля Шчесни, за да оформи крайния резултат.

Main Menu