Камерун впечатли срещу Етиопия

13 Ян 2022 20:28

Отборът на Камерун постигна втора поредна в група А на Купата на африканските нации. Така домакинът на турнира си осигури участие в следващата фаза, след като победи с 4:1 Етиопия в най-резултатния мач от началото на надпреварата. 

В 4-ата минута гостите излязоха напред в резултата. Хотеса бе оставен сам в наказателното поле и засече центриране на Гебремихаел. 

Камерун изравни четири минути по-късно. Вратарят на Етиопия изби добре силен удар на Абубакар, но след това топката стигна до Фай, който центрира добре почти от аутлинията. Този път Шанко не се намеси добре и Екамби засече топката с глава - 1:1.

В 53-ата минута Венсан Абубакар направи 2:1, когато засече с глава центриране на Фай. Две минути по-късно Нгамалеу центрира отдясно, а Абубакар засече от 4-5 метра, вкарвайки четвъртия си гол от началото на турнира. 

В 68-ата минута Екамби също отбеляза второто си попадение днес, след като получи извеждащ пас. Той напредна на скорост, след което с един финт увлече трима защитници и стреля в близкия ъгъл за крайното 4:1.

Main Menu