Уругвай и Южна Корея не се победиха

24 Ное 2022 17:00

Отборите на Уругвай и Южна Корея не се победиха в първи двубой от група Н на Мондиал 2022. Селекциите заложиха на предпазлив футбол, който им донесе по стратегическа точка в борбата им за продължаване към осминафиналите.

И докато корейците бяха по-настоятелни през целия мач, най-чистите положения бяха в полза на латиноамериканците. Малко преди почивката гредата след насочване с глава удари ветеранът Диего Години, а в края на двубоя същото, но с мощен шут, стори и Федерико Валверде.

Двата тима не изгубиха излишно време и стартираха здрава битка по целия терен на стадион "Едюкейшън сити".

Република Корея създаваше доста проблеми на опонента си в атака, като подвижният Уй Джо Хванг не спираше да изпреварва ветерана Диего Години. Бранителят компенсираше със заставане, но още от първите минути си пролича, че ще му бъде доста тежко.

Първият изстрел към една от двете врати беше регистриран в 18-ата минута. Федерико Валверде се възползва от дълго подаване, което обработи пред очите на Ким, а след това отправи и красив изстрел. Топката обаче премина малко над горната греда на Сьонг Гю Ким.

 

Уругвай имаше страхотната възможност да поведе в 21-ата, когато Дарвин Нунес издебна момента и се освободи от персоналния си пазач. Нападателят на Ливърпул обаче се размина с топката в сюблимния момент, когато всички очакваха гол в мрежата на Ким.

 

Селекцията на Пауло Бенто се размина с попадението в 33-ата минута. Безкрайно опитната отбрана на Уругвай допусна да остави напълно сам Уй Джо Хванг напълно сам на дузпата, откъдето стрелецът на Олимпиакос шутира без допълнителна подготовка. Именно точността му изигра лоша шега и коженото кълбо мина над горната греда.

Малко преди почивката, Уругвай притесни сериозно корейците. Диего Годин скочи най-високо при центриране от корнер, но насочването му с глава завърши единствено в дясната странична греда на безпомощния в този миг Ким.

Хосе Хименес демонстрира отличните си дефанзивни умения в 50-ата, когато в точния момент се хвърли на шпагат срещу Сон, за да го откаже от сериозните му намерения да отправя може би и голов изстрел.

Дарвин Нунес излезе победител в спора си с Моон Хван Ким по левия фланг, след което опита да навлезе в наказателното поле на Южна Корея. Нападателят веднага пробва пас за дебнещия на стрелкова позиция Луис Суарес, но вратарят Ким протече добре ситуацията и изби с лявата си ръка.

 

Финалът на двубоя беше подобаващ. Уругвай можеше да открадне победата, след като в 90-ата минута Федерико Валверде отправи мощен шут от над 25 метра, който пожали корейците и срещна дясната греда на Ким.

До края двамата треньори сякаш осъзнаха, че точката би могла да има стратегическо значение. Така латиноси и азиатци "стиснаха ръцете" при хикс - 0:0.

 

На 28 ноември Уругвай ще има трудната задача да се справи с Португалия, докато Южна Корея ще мери сили с непредвидимия тим на Гана.

Main Menu