Ювентус оцеля срещу Лацио и ще играе финал за Купата (ВИДЕО)

24 Апр 2024 00:12

Ювентус се класира за финала на Купата на Италия, въпреки загубата с 1:2 от Лацио на "Олимпико" в реванша от полуфиналите на турнира. Тати Кастеянос вкара два гола за "римските орли" в 12-ата и 49-ата минути, а Аркадиуш Милик се разписа за "бианконерите' в 83-ата минута. Така след успех с 2:0 в първата среща "старата госпожа" си осигури място на финала.

Торинският гранд ще спори с Аталанта или Фиорентина за трофея през този сезон.

Първата по-опасна атака бе за гостите. В 8-ата минута Камбиазо отправи изстрел по земя, който профуча доста близо до вратата, но в аут. В ситуацията обаче остана и съмнение за игра с ръка на футболиста.

Лацио обаче откри резултата с първата си възможност в мача. В 12-ата минута при центриране от корнер Кастейянос надскочи Алекс Сандро и заби кълбото в мрежата за 1:0.

Ювентус можеше бързо да се върне в мача. В 23-тата минута Федерико Киеза получи в близост до аутлинията и веднага центрира във вратарското поле, където Душан Влахович стреля, но ударът му бе спасен от вратаря на съперника.

Гостите имаха нов добър шанс в 32-рата минута, когато след центриране от корнер Бремер стреля с глава, но над вратата.

В 44-тата минута обаче Лацио пропусна златна възможност да удвои преднината си. Кастеянос се възползва от грешка на Данило и излезе очи в очи Матия Перин, но не успя да преодолее вратаря на торинци.

Лацио успя да шокира Ювентус за втори път на старта на второто полувреме. В 49-ата минута Фелипе Андерсон комбинира с Луис Алберто в предни позиции, който на свой ред изведе Кастеянос. Нападателят на римските „орли“ овладя топката и прати топката в долния десен ъгъл на вратата, за да удвои преднината на своя тим.

В следващите минути Ювентус започна осезаемо да установи контрол и да натиска. В 56-ата минута Уестън Маккени комбинира с Влахович, чийто удар обаче бе блокиран.

Само минута по-късно отново Влахович излезе на стрелкова позиция, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата на Лацио.

Ювентус успя да удари Лацио в 83-ата минута, когато Тимъти Уеа направи пробив по дясното крило и направи силно подаване успоредно на голлинията, като Арек Милик бе на точното място, за да чукне топката в мрежата.

До края на двубоя възпитаниците на Масимилиано Алегри продължиха да държат топката, като не позволиха на Лацио да продължи да мечтае.

Main Menu