Арсенал прегази слаб Челси (ВИДЕО)

24 Апр 2024 00:17

Арсенал постигна изключително голяма победа в исторически план срещу градския съперник Челси, разбивайки го с категоричното 5:0 в отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин „артилеристите“ затвърдиха лидерското си място в Англия и вече е със 77 точки и категорично по-добра голова разлика спрямо втория и третия Ливърпул и Манчестър Сити. Мърсисайдци са втори с три точки по-малко и мач пасив, докато Сити е със 73 точки, но с два мача по-малко спрямо Арсенал.

Началото на двубоя беше блестящо за домакините, които още в 4-тата минута поведоха в резултата. Тогава Леандро Тросар беше точен след подаване на Деклан Райс.

След още само няколко минути "сините" имаха шанс, че не останаха с човек по-малко. Николас Джаксън настъпи тежко Такехиро Томиясу от Арсенал, но изненадващо не получи дори жълт картон.

В 10-ата минута пък Кай Хавертц пропиля отлична ситуация за втори гол за Арсенал, след като сгреши при паса си.

След този "червен" щурм отборът на Челси се съвзе и направи няколко атаки. При центриране от корнер в 19-ата Бадиашил и Дисаси бяха близо до изравнителен гол след опит за комбинация помежду си. Последва обаче страховит шут на Райс, който, за радост на "сините", мина над гредата.

В 24-тата шансът вече и на страната на Арсенал, тъй като топката срещна дясната греда на Давид Рая. В случая това можеше да бъде автогол на Габриел, след като той отклони към вратата след изстрел на Джаксън.

Последва нова вихрушка в наказателното поле на отбора на Маурисио Почетино, където последователно Хавертц и Тросар не успяха да преодолеят Петрович за втори път.

Размяната на опасности продължи с две възможности на сметката на Челси точно на първия половин час, открили се пред Марк Кукурея и Енцо Фернандес. И двамата обаче не успяха да се разпишат.

В края на полувремето дойде моментът на картоните, като само за няколко минути реферът Саймън Хупър санкционира официално четирима, сред които и мениджърът на "топчиите" Микел Артета.

Арсенал започна ударно второто полувреме. В 49-ата минута Деклан Райс стреля от близко разстояние, но Джордже Петрович отново бе последна преграда пред гола.

Две минути по-късно Кай Хаверц получи топката в наказателното поле и шутира, но бранител на Челси блокира. Бен Уайт бе на правилното място в точния момент, за да направи добавка и да реализира.

Арсенал стигна до трети гол в 57-ата минута, когато Мартин Йодегор направи страхотно дълго подаване, извеждайки Кай хаверц сам срещу Петрович. Германският национал този път не сбърка и опъна мрежата на Челси за трети път.

Головото шоу продължи, а в 64-ата минута резултатът вече бе 4:0 в полза на Арсенал. Букайо Сака проби по дясното крило и навлезе навътре, за да продължи за Хаверц, който необезпокояван стреля от точката за изпълнение на дузпа, за да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Арсенал качи Челси на сериозна разлика в 70-ата минута, когато Бен Уайт получи топката по дясното крило и шокира Петрович с опит за центриране, който се превърна в неспасяем удар, като топката се оплете в мрежата на вратата зад Джордже Петрович.

До края на двубоя Арсенал продължи да владее инициативата, а Челси просто капитулира през второто полувреме и не успя да покаже нужната реакция.

Main Menu