Григор Димитров се класира за осминафинал на US Open

31 Авг 2019 09:28

Григор Димитров победи категорично с 3:0 сета (7:5; 7:6; 6:2) Камил Майржак в третия кръг на US Open и се класира за 1/8-финалите в турнира. Полският квалификант успя за много кратко да затрудни Гришо във втория сет, но в останалата част от мача класата на българина си пролича.

Първият сет премина под страхотна игра и на двамата тенисисти на свой сервис. Григор допусна само три загубени точки на негов начален удар за всичките 12 гейма, а при 6:5 за българина Майржак не успя да устои на напрежението, което гарнирано с отлични ретур-уинъри на Гришо доведоха до пробив и първата част в актива на българина.

Втората част се оказа много по-трудна за Димитров, макар началото й въобще да не предвещаваше това. Българинът отново започна силно сета, а след пробив поведе с 4:1. Майржак обаче не изгуби самочувствие и успя да върне пробива веднага, а впоследствие стигна и до 4:4. След нови напрегнати сервиси и на двамата все пак се стигна до тайбрек. Там полякът започна отлично и поведе с 5:2, но Григор върна минипробива, като дори поведе с 6:5. И Гришо, и Майржак започнаха да правят непредизвикани грешки, които държаха на нокти всички зрители, но в крайна сметка Димитров измъкна сета при 10:8 с минипробив.

В третия сет всичко премина без излишно напрежение, като Димитров отново започна под пара и проби съперника си в четвъртия гейм. Стигна се до 4:2, където Гришо отново получи брейк пойнт и се възползва от него, като Майржак прати топката в мрежата.

Така на 1/8-финалите Григор ще се изправи срещу австралиеца Алекс де Минор, който в ранен мач от петъчната програма елиминира един от тежките съперници в потока на българина - седмия в света Кей Нишикори. Победата на Димитров над Майржак му носи и допълнителни 170 точки за ранглистата.

 

Григор Димитров победи в три сета “щастливия губещ” Камил Майшак и се класира за 4-ия кръг на US Open.

След мача хасковлията заяви, че се надява да стигне още по-напред в турнира и благодари за подкрепата на българите по трибуните.

“Не беше лесен мач, защото моят съперник нямаше какво да губи. Гледал съм негови мачове, следя развитието му. Той е талантлив и тепърва ще постига добри резултати”, сподели Григор.

“Допълнителният почивен всъщност наруши ритъма ми. Опитах се да правя това, което щях да правя, ако имах мач - да тренирам. Ню Йорк със сигурност дава много възможности как да прекараш свободното си време”, продължи българинът.

“Последните няколко месеца бяха трудни за мен. Радвам се, че съм тук и мога да разчитам на подкрепата на моя екип и приятелите ми. Благодаря на всички мои сънародници, днес видях много български знамена.

Искам да продължа колкото се може по-напред. Знам на какво съм способен. Заради моменти като този всяко усилие и всяка болка си струват”, добави Григор.

Main Menu