Григор Димитров се завръща в Стокхолм

18 Сеп 2019 11:03

Григор Димитров e получил “уайлд кард” и е приел да участва на турнира Stockholm Open, който е от категорията АТР250.

"Щастливи сме да обявим, че той се завръща в Стокхолм," заяви директорът на надпреварата Симон Аспелин.

"Григор Димитров е сред играчите от категорията на Хуан Мартин дел Потро. Той е утвърдена звезда. Достигал е до №3 в света, а US Open беше успешен за него. Григор има специален и красив стил на игра. Чудесно е да го видим отново тук. Доволни сме от състава, който съумяхме да съберем този сезон," допълни той.

Григор Димитров има солидна история в турнира. Той дебютира в шведската столица още през 2009 година, когато е на 18 и е определян като потенциална бъдеща звезда. По онова време всички го наричат “Бейби Федерер”, заради стила му на игра, който наподобява този на Маестрото. Тогава Димитров губи в първия кръг. Четири години по-късно Григор печели първата си титла в АТР тура, именно тук в Стокхолм. През 2017-а също бе финалист в шведската столица, но загуби от Хуан Мартин дел Потро. Домакините отбелязват, че оттогава той достига до полуфиналите на “Уимбълдън”, Откритото първенство на Австралия и US Open, печели финалите на АТР и още седем титли на сингъл.

Участие на Stockholm Open 2019 са потвърдили още Дел Потро, Фабио Фонини, Денис Шаповалов, Люка Пуй и Тейлър Фриц./sportal.bg

Main Menu