Рубльов пропусна мачбол и отпадна от Лондон в двучасова драма срещу Циципас

18 Ное 2020 08:32

Андрей Рубльов сервираше за мача срещу Стефанос Циципас, но нервите не издържаха и руснакът направи едва втората си двойна грешка в мача, за да изпусне мачбола. Драмата, продължила 1 час и 59 минути в Лондон прати зад борда на Финалния турнир на ATP руснака след 1:6, 6:4, 6:7 за гръцкия №7 в ранглистата.

Драмата бе от група "Лондон 2020" в супер надпреварата между осемте най-добри тенисисти за годината. Рубльов докара нещата до 6:5 в тайбрека на решаващия трети сет, сервира за победата, но я изпусна.

Така с две поражения (загуби и от Надал на старта), световният номер 8 стяга багажа и ще играе само за престиж срещу Доминик Тийм. И за 200 точки за ранглистата...

Циципас, който ревна мощно като ранен лъв след победата, отива на решаващ дуел "или-или" срещу Рафа в четвъртък от 22 часа наше време.

Който спечели ще придружи Тийм на полуфинал от тази група, а който загуби търси самолетни билети да напусне Лондон още в петък.

В другата група - "Токио 1970", днес е време за вторите мачове.

В 16 часа българско време на корта излизат Александър Зверев и Диего Шварцман, като спорът е за това кой ще остане в играта - и двамата започнаха със загуби и втора такава праща зад борда.

В 22 ч световният №1 Новак Джокович се изправя срещу Даниил Медведев в мача на играчите с по една победа. Успех довечера ще значи сигурен полуфинал, а за загубилия предстои още работа в последния двубой в групата.

И двамата мача ще се предават по MAX Sport 1.

/corner.dir.bg

Main Menu