Виктория Волей започна с победа за Купата, лесен жребий и за третия кръг

06 Дек 2018 23:56

Виктория Волей (Пловдив) се класира за третия кръг в турнира за Купата на България по волейбол за мъже.

Това стана факт, след като пловдивчани победиха отбора на Изгрев (Ябланица) с 3:0 (25:16, 25:22, 25:16) гейма като гости.

Жребият за третия кръг се тегли утре (6 декември), а по програма мачовете са на 12 декември.

„Очаквана победа за нас. Играхме, без да подценяваме съперника и поздравявам момчетата за това“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей треньорът на тима Атанас Митрев.

В Ябланица Виктория Волей игра в състав:

Георги Димитров, Владимир Гърков, Димитър Узунов, Петър Шойков, Дамян Огнянов, Алберт Албаадж, Владислав Лукаревский – либеро (Петко Иванов, Радостин Георгиев).

Виктория Волей (Пловдив) ще е домакин на ВК Царево в третия кръг на турнира за Купата на България по волейбол при мъжете.

Това реши тегленият днес жребий. Всички мачове от този етап ще се играят на 12 декември (сряда), като победителят се излъчва в един двубой.

Отборът на Царево завърши на трето място полусезона в Група Б на Висшата лига, като записа 14 точки (5 победи и 2 загуби). Виктория волей е на втора позиция с 15 точки и също 5 успеха и 2 поражения.

Ето четирите двойки за третия кръг:

Виктория Волей (Пловдив) – ВК Царево

Звездец (Горна Малина) - Черноморец (Бяла)

Арда (Кърджали) - Раковски 1964 (Севлиево)

Славия (София) - Град (Белоградчик)

Победителите от третия кръг се срещат с отборите от Суперлигата. В четвъртия етап от надпреварата ще участват 16 тима, като жребий ще определи новите двойки на 13 декември.

Main Menu