Пълна програма на срещите от груповата фаза на Евроволей 2019 за жени

01 Фев 2019 20:53

Европейската конфедерация - ЦЕВ публикува пълната програма за срещите от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол за жени с часовете на двубоите. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 23 август до 8 септември, като домакини са четири страни - Турция, Полша, Унгария и Словакия. България е в група А в Анкара, а съперници на волейболистките ни са домакините от Турция, световният и европейски шампион Сърбия, Франция, Гърция и Финландия.

България и Франция откриват груповата фаза в Анкара, като в първия ден, 23 август, излизат в директен двубой от 14:30 ч. На следващия ден, 24 август, родните представителки почиват. Вторият двубой на "лъвиците" ще бъде на 25 август срещу световния и европейски шампион Сърбия, като е с начален час 17:00. На следващия ден, 26 август, програмата продължава с нов тежък мач, този път срещу домакина Турция, който е насрочен за 19:30 ч. На 27 август националките ни срещат Гърция, отново от 19:30 ч. 28 август е почивен ден. В последния етап от груповата фаза България завършва с двубой срещу Финландия, който е на 29 август от 17:00 ч.

За втората фаза се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група "А" срещу тези от група "С", и съответно отборите заели първите четири места от група "В" срещу група D./sportal.bg

Main Menu