България U19 ще играе за седмото място на Световното

29 Авг 2019 17:38

Волейболистите от националния тим на България за юноши под 19 години ще играят за седмо място в крайното класиране на Iветовното първенство в Тунис. Състезателите, водени от Пламен Христов, отстъпиха на Иран с 0:3 (25:22, 25:22, 25:15), в плейофен мач за разпределение на местата от пето до осмо. Младите "лъвове" ще срещнат за седма позиция загубилия от другата плейофна двойка, която противопоставя Япония и Беларус.

Българските момчета нямаха време за възстановяване след късния драматичен сблъсък с Аржентина, в който "трикольорите" отстъпиха с 2:3 гейма и 2 точки не им достигнаха да се класират за полуфинали. Въпреки умората и срещата, която се игра по-малко от 12 часа след първата, родните представители се бориха, като в първите два гейм бяха равностойни на иранците.

В решителните минути съперникът, който е световен шампион от предишното издание на Мондиала, наложи волята си и поведе с 2:0 гейма. Това оказа негативно влияние и в третата част и родните волейболисти нямаха същите съпротивителни сили. Съставът на Иран затвори мача с чиста победа и ще играе за пето място в крайното класиране.

Най-резултатен беше Самуил Вълчинов с 12 точки. С толкова се разписа и Георги Татаров. За иранците Бардиа Саадат стана топ реализатор с 26 точки.

Двубоят за седмо място е на 30 август./sportal.bg

Main Menu