Борислав Кьосев: Защо да не се кандидатирам за президент?!

04 Дек 2019 18:47

Дългогодишният член на Управителния съвет на Българска федерация волейбол - Борислав Кьосев, заяви, че обмисля да подаде кандидатурата си за президент на централата. За подобен ход алармира друг кандидат за шеф на този спорт у нас - Любомир Ганев, който беше издигнат от опозицията на настоящото управление.

Преди дни в студиото на "Тази сутрин" Ганев беше категоричен, че досегашният президент Данчо Лазаров няма да поиска нов мандат, а ще се оттегли за сметка на някои от приближените му.

Само един клуб във волейболния елит остана верен на Данчо Лазаров
"Аз съм Боре Кьосев – не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако трябва и сметна, че е хубаво за обществеността, е нормално да си подам кандидатурата, като Любо Ганев. Какво да ми пречи? Занимавам се с бизнес, разбирам от отношения, нямам проблем с хората. Ако преценя, имам сили и хората", каза пред bTV Кьосев.

Той също е на мнение, че Лазаров няма да продължи да ръководи БФВ и ще бъде заменен след свикване на Конгрес през януари 2020 година.

Срок до 12 декември за федерацията да каже за избори във волейбола
"Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчерпал, няма да тръгне да навреди на волейбола. Въпросът е как ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще трябва да се седнат на едни преговори с господин Лазаров, защото аз, и да се кандидатирам за президент заедно с Любо Ганев, това е чисто демократично. На мен ми се обаждат хора и ми казват: "Господин Кьосев, моля ви, кандидатирайте се, защото смятаме, че вие сте една обединителна фигура, която може да обединиш и опозицията и сегашното ръководство", разказа още той.


Кьосев коментира и състоянието на българския волейбол и националния отбор, който през 2019 година записа най-лошото си представяне на европейско първенство от 14 години насам.

"Няма материал. Който и да дойде в момента, няма материал. Ние сме малко хора в България, шепа хора сме, ние не можем да съберем хора за националния отбор. Да, ще минем през един момент, в който няма да има класирания, но ние сме все пак в световния волейбол. Да, такива като нас няма да се родят, а такива като предишното поколение – все още няма", заяви той.

 

LGarden

Main Menu