Украйна пак отрича да е замесена в атаката в Москва

23 Мар 2024 16:58

Украйна не е замесена в стрелбата в Москва и предположенията за украинска връзка "нямат нищо общо с реалността". Това заяви Андрий Юсов от Главното управление на разузнаването на украинското министерство на отбраната, цитиран от "Ройтерс".

Службата за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че "и четиримата терористи" зад атаката в концертна зала близо до столицата са били арестувани напът към украинската граница, и че са имали контакти в Украйна."Това, разбира се, е поредната лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика", категоричен бе Юсов."Украйна, разбира се, не е замесена в тази терористична атака. Украйна защитава своя суверенитет от руските нашественици, освобождава собствената си територия и се бие с армията на окупаторите и срещу военни цели, а не с цивилни", подчерта той.

Коментарът му бе в съответствие с изказването на президентския съветник Михайло Подоляк, който също отрече каквото и да е украинско участие в атаката.

Той написа в социалната мрежа Х, че "всякакви опити да се свърже Украйна с терористичната атака, са абсолютно несъстоятелни".

Main Menu