Захарова: Отговорните за терористичната атака в Crocus City Hall ще бъдат наказани

23 Мар 2024 17:08

Руските специални служби и правоохранителните органи разследват случилото се в Crocus City Hall. Извършителите, организаторите и поръчителите на терористичната атака ще бъдат наказани, се казва в коментар на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова.

„Руските специални служби и правоприлагащите органи разследват инцидента. Извършителите, организаторите и поръчителите на терористичната атака ще бъдат наказани. Ще бъдат дадени необходимите правни и политически оценки. Изказваме нашата искрена благодарност на всички, които не останаха безучастни пред трагедията“, отбеляза дипломатът.

Официалният представител на руското външно министерство също посочи, че режимът в Киев през последните години извършва „активни и систематични терористични действия срещу руски граждани“. "Системни обстрели на жилищни райони, включително детски градини, училища и лечебни заведения; атаки срещу значителна гражданска инфраструктура, включително транспортни и енергийни съоръжения; покушения срещу общественици и журналисти“, заяви Захарова.Според нея Русия „подкрепя всички усилия, насочени към противодействие на международния тероризъм, осъжда го във всички форми и проявления, където и да се извършват терористични актове“. „Умишленото убийство на цивилни за постигане на каквито и да било цели е неприемливо. Борбата с това зло трябва да остане във фокуса на всички здрави сили на международната общност“, подчерта дипломатът.

Main Menu