Колежка държала младата дознателка, докато я изнасилвали полицейските шефове

20 Дек 2018 23:20

 

Колежката на дознателката, която бе изнасилена от началниците на полицейското управление в град Уфа, е заподозряна като съучастничка в жестокото престъпление. В началото на разследването тя бе привикана пред съда като свидетел, но сега следствието разполага с нови разкрития.

Според медиите, по-възрастната колежка на 23-годишната дознателка може да стане обвиняема по делото. Грози я обвинение в съучастие в изнасилването.

 

"Има данни, че тя е помагала и е държала потърпевшата за главата и ръцете, за да не мърда по време на изнасилването от тримата мъже", коментира полицейски източник. По-рано стана ясно, че по време на почивка дознателката се сбила с колежката си заради 34-годишния началник на отдела по въпросите на миграцията и тя се прибрала вкъщи. "Към този момент тя е преведена в друго отделение и я заплашва углавно дело", твърдят още от полицията.

 

Нови подробности за изнасилването се появяват на практика всяка седмица. Например, в края на ноември единият от обвиняемите предостави видеоалиби, а по-рано стана известно, че преди да бъде изнасилена, дознателката е била пребита. На фона на всичко това, колеги на младата жена се отнасят скептично към твърденията ѝ и дори имат намерение да спрат контактите си с нея.

Main Menu