Зеленски: Ще ставаме все по-силни

17 Юли 2023 13:38

Украйна никога няма да се откаже от суверенитета си, ще става все по-силна с всяка изминала година и ще помага на други държави да защитават своя суверенитет и да изграждат обща сигурност, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в последното си обръщение, цитирано от ДПА и Укринформ.

"Нашата страна никога няма да се откаже от своя суверенитет. Това вече е очевидно за всички в света. И какъвто и да е руският терор, ние знаем, че украинската свобода все пак ще бъде запазена и все пак ще възтържествува. С всяка изминала година Украйна само ще става по-силна и ще помага на други свободни държави да защитават своя суверенитет и да изграждат обща сигурност", обеща Зеленски.

"Украйна може да направи това. Тя може, защото редовете и думите на нашите основни държавни документи са подкрепени от силата и решимостта на нашия народ. Милиони украинци, за които свободата на нашата държава е и тяхна лична свобода", подчерта президентът.

Според него, почитайки украинската свобода, украинския суверенитет и украинската сила, "ние винаги почитаме нашите герои. Различни хора, които са се борили и продължават да се борят за Украйна и на които дължим свободата си".

На 16 юли Украйна отбеляза Деня на държавния суверенитет. Декларацията за държавния суверенитет е приета преди 33 години.

Източник: БТА

Main Menu