Над 7600 пациенти получиха помощ в Спешното на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

20 Авг 2019 16:53

 

7612 пациенти са преминали през Спешното отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ през първите шест месеца на годината, съобщиха от здравното заведение. Най-честите регистрирани случаи са на пациенти със сърдечна недостатъчност – около 1000, над 600 са неврологичните случаи и тези, свързани с нарушения на вестибуларната функция, почти толкова са заболяванията на опорно-двигателния апарат, 336 са инсултите и др.
Спешното отделение е единственото работещо в общинска болница на територията на район „Южен“. Той е голям и се нуждае от качествено обслужване, заяви управителят на общинската болница д-р Константин Сапунджиев. Той уточни, че МБАЛ „Свети Пантелеймон“ поема разходите, тъй като районът не може да остане без Спешното, а гражданите трябва да получават адекватна и навременна помощ.
Отделението разполага със спешен приемен кабинет, противошокова зала и зала за диагностично уточняване и наблюдение, оборудвани със съвременна техника и апаратура.
Основната дейност е насочена към диагностично уточняване на пациентите, към провеждане на реанимационни мероприятия при животозастрашаващи състояния, осъществяване на консултации и хоспитализация при необходимост.
МБАЛ „Свети Пантелеймон“ се намира на бул. „Никола Вапцаров“ 9, Пловдив.

LGarden

Main Menu