Главният прокурор тръгна да обикаля магистратите в страната, беше в Сливен и Пловдив

26 Май 2023 19:35

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с прокурори от Окръжна и Районна прокуратура – Сливен и следователи от Окръжния следствен отдел в града, с които проведе работна среща. Това съобщиха от Прокуратура на Република България.

Той призова магистратите да бъдат спокойни и да продължат да упражняват служебните си задължения по закон, както до този момент и подчерта, че прокуратурата е единна и ще продължи да работи единствено в името на върховенството на закона.

Иван Гешев посочи, че работата в тясно взаимодействие с всички държавни органи е ключът към ефективното противодействие на престъпността и защита правата и сигурността на българските граждани.

Главният прокурор изтъкна, че защитата на независимостта на съдебната власт представлява и защита на европейските ценности.

В рамките на днешния ден главният прокурор проведе работна среща и с прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура в гр. Пловдив. Той разговаря с колегите си за предизвикателствата пред работата на магистратите.

„Страхът е лош съветник. Нашата истинска цел е защита на независимостта на прокуратурата и съдебната власт“, подчерта главният прокурор.

Той се обяви срещу опитите за намеса в работата на независимата съдебна система. Иван Гешев насърчи прокурорите да вършат спокойно и отговорно работата си, да продължат да работят в интерес на българските граждани, ръководени от Конституцията и върховенството на закона.

Главният прокурор пожела на колегите си ползотворна работа, здраве за тях и семействата им.