Лорер: И за децата е ясно, че службите не работят

13 Сеп 2023 10:00

И за децата е ясно, че службите не работят. Българските служби не работят за българския интерес. МВР се намира в правителството на акад. Николай Денков. След реформите, службите следва най-после да заработят за избраното законно правителство на страната. Те са важни за сигурността, а тя е отговорност на кабинета. Това заяви пред БТВ Даниел Лорер, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България"

Ако Румен Радев иска да управлява еднолично, то нека подаде такъв проект, ще има обсъждане. Но не е такъв случая в страната ни. Радев дори си позволи да обяви политическо движение, докато е президент, коментира още той по темата. "Президентът е фигура, която трябва да обединява българската нация, а не да властва. Фигурата на президента трябва да бъде там, където му е предвидено по Конституция."

Всички закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, трябва да бъде приети по график, там работим с ГЕРБ и ДПС, както и всичко свързано с еврозоната и Шенген, заяви Даниел Лорер.

ДПС не участват в изпълнителната власт, но в законодателната власт са на масата. Нашите подписи с тези на ДПС вече ще са на много документи в Народното събрание, отговори той на въпрос дали Движението е част от "НЕкоалицията".

Той уточни, че Делян Пеевски няма да бъде предложен и подкрепен от парламентарните групи в Народното събрание за шеф на ДАНС.

ПП-ДБ се явяваме заедно на местните избори, въпреки всички спекулации, че този "брак" ще се разтрогне, завърши депутатът от коалицията.