Джевдет Чакъров: Г-н Доган е в перфектна форма. Ще даде изявление, след като свършат консултациите за листите

19 Сеп 2024 21:09
Джевдет Чакъров: Г-н Доган е в перфектна форма. Ще даде изявление, след като свършат консултациите за листите Снимка: БГНЕС

Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Джевдет Чакъров, предават от БТА.

Г-н Доган е в перфектна форма, в много добро здравословно състояние, допълни той. От думите му стана известно, че почетният председател ще даде изявление пред медиите, след като приключи процесът по консултациите за листите за изборите на 27 октомври. Консултирахме шест области, каза още Джевдет Чакъров, но не спомена имена.

"Колективните органи на партията функционират много добре, нормално, представят се позициите, обсъждат се, подреждат се по начин, по който имаме традиции, утвърдени над 30 години", заяви председателят на ДПС. Според Чакъров структурите на партията са в много добра кондиция, с много добра нагласа и с оптимизъм и вяра се готвят да се представят достойно на изборите.

Той благодари за работата на структурите, областните съвети, общинските съвети, местните съвети за номинационните процедури, които са минали гладко.

По-рано днес и депутатът, нечленуващ в парламентарна група, Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, обяви, че листите ще се редят от колективните органи на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

От съобщение на "ДПС Пресцентър" в страницата във Фейсбук стана известно, че Ахмед Доган е в централата на партията. Той е в централата за консултации за листите с кандидати за депутати, уточниха от пресцентъра пред журналисти.

Малко по-късно Бейтула Сали от структурата на ДПС в Самуил обяви, че Ахмед Доган или Джевдет Чакъров ще водят листата с кандидати за народни представители в Разград.