Нинова: Кириле Петков, Христо Иванов, до кога ще ви употребяват като салфетки?

22 Ное 2023 12:51

От БСП излязоха с декларация срещу сглобката, малко след като в пленарна зала не мина и вторият вот на недоверие. Пет месеца правителството и мнозинството разигравате цялата държава, заяви Корнелия Нинова, цитирана от news.bg.

Рекет и извиване на ръце - това се виждало в бюджета, по мнението ѝ. Министерство на финансите изпратило писмо до всички кметове, с което се иска списък на обектите за капиталови разходи. Час по-късно е изпратено второ, че не било ясно дали първото ще бъде изведено от министъра с подпис. Кириле Петков, Христо Иванов, какво правите сега, попита тя. Продавате кметовете се, недоумява лидерът на БСП. Кметовете, по думите ѝ, не били готови. Който си е предал проектите, неговите проекти щели да влязат в бюджета. Лидерът на столетницата заподозря, че са готови кметовете на ГЕРБ и ДПС и те само чакали инструкцията на МФ да си подадат проектите. До кога ще ви употребяват като салфетки, попита тя ПП-ДБ. Приеме ли се бюджетът и вратата хлопва, предупреди Нинова.
От БСП искат спешно изслушване на Асен Василев, каза още тя и настоя за почивка, докато финансовият министър дойде да обясни инициативата.