Президентът: В НС проникват тежкокорумпирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси

07 Сеп 2024 14:04

Очаквам Централната избирателна комисия да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс. Тя е отговорният орган, но трябва да бъде подпомагана от правителството. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, цитиран от Нова телевизия. Той присъства на тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.
"Тук вече не става въпрос само за някакви вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ясно е, че ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия - то е обречено на разпад", обясни президентът.
"В Народното събрание проникват тежкокорумпирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите", допълни той.

"В момента партии и лидерите им са се съсредоточили да представят красиви проекти и програми, да, те са важни. Но същите тези са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем", каза Радев.