Костадинов изпусна нервите си към управляващите, обиди ги жестоко

12 Дек 2023 16:28

"Не трябва да забравяме, че в Конституционния съд има няколко висящи жалби, по които той още не се е произнесъл. Референдумът на Възраждане например, по който странно защо той още мълчи, вероятно нарочно мълчи и се стига до ситуация, която е известна като откъс за правосъдие". Това каза от трибуната на НС лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

"Възраждане" дори не разполагат с коригирания вариант, който бе гласуван на Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание. Всичкото това бързане е показателно за нещо, което формацията алармира - оказва се натиск върху Конституционния съд, за да може да се вземе решение, с което да легитимира погазеното право на 604 000 българи да проведат референдум за запазване на българския лев.

Според него ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС панически осигуряват мнозинство в Конституционния съд (КС), което да гласува за погазването на Конституцията. "Подготвят се да вкарат техни хора, които, като влязат в КС, да наклонят везните в полза на нарушителите на конституционното право на българите да бъдат питани в полза на нарушителите на българската Конституция в полза на престъпниците в престъпното управление", възмутен е Костадинов.

"С какви очи излизате от трибуната и обяснявате кое как да стане. Вие сте просто едни възрожденци под наем", обърна се към Възраждане Искрен Митев от Продължаваме промянта", по повод обвиненята им за избора на съдии.

Напрежението се разрасна с изказване и на лидера на БСП.

"Никой не е обсъждал с нас промените за избор на конституционни съдии. Ние не сме тук натискачи на копчета. Вместо сега да гледаме данъчните закони, вие вкарвате извънредни точки. Ние сме опозиция и не можете да искате подкрепата на БСП. Ще се научите на ред и уважение, или винаги ще получавате червен бутон", каза тя.

"Възраждане" призоваха престъплението, което се извършва от управляващите да бъде наказано.

"За тези хора няма закони, тези хора ви презират и не мислят за вас. Водят война срещу националните ни гордости, евроатлантическа шайка нещастна". Така Костадинов се обърна към управляващото мнозинство.

Novini.bg