Почина журналистът и главен редактор на ''Нешънъл джиографик'' Красимир Друмев

16 Ян 2024 12:04

На 81-годишна възраст почина Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на "СББ Медиа" АД и главен редактор на списанието "National Geographic България". Друмев си е отишъл на 14 януари, съобщават от "СББ Медиа".

Опело ще бъде отслужено на 18 януари (четвъртък) от 14:30 часа в столичния храм „Света София".

"Със своята ерудиция, богат опит и менторско отношение към служителите си Красимир Друмев запали много млади хора за журналистическата професия, помагайки им да се реализират в сферата на лайфстайл изданията, а безценните му уроци ще продължават да бъдат прилагани от десетките редактори, които са имали възможността да преминат през неговата школа", написаха от "СББ Медиа".Красимир Друмев започва журналистическата си кариера като репортер в Българската телеграфна агенция (БТА). Бил е кореспондент на БТА в Берлин, в Бон и в Ню Йорк.

От 1991 г. до 1994 г. е главен редактор на сп. "Паралели". Бил е и заместник генерален директор на БТА и Българската национална телевизия.

От 1994 г. Красимир Друмев е съсобственик на издателство на списания в България. От 1999 г. неговата издателска къща „Блясък и медиа“ издава списанията „Блясък", „Максимус", „Съдби и дом".

През 2003 г. създава издателство „Санома Блясък България", а от 2013 г. и издателска къща „СББ Медиа", на която е редакционен директор. Под негово ръководство се издават списанията „Журнал за жената", „Elle България", „Cosmopolitan България", „National Geographic България", „Здравен журнал“, „Story”, „Кулинарен журнал“, „Моето дете“, „Harper’s Bazaar” и др. Ръководеното от него издателство поддържа сайтовете rozali.com, elle.bg, cosmopolitan.bg, gotvetesmen.com, bliasak.bg, nationalgeographic.bg.

Main Menu