Ген. Атанасов: Ще дам на комисията в НС цялата информация, която имам, как е действал Нотариуса в съдебната система

12 Фев 2024 14:49

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че ще предостави цялата информация, с която разполага, за това как Мартин Божанов - Нотариуса е действал в съдебната система, на парламентарната комисия, която проверява казуса.

"Информацията, която получих, е много интересен материал затова по какъв начин Нотариуса е действал в съдебната система. То може да бъде описано с една дума – корупция. Ще предоставя всичко на комисията, която беше сформирана в парламента. Те, заедно с прокуратурата, трябва да изяснят случая". Това написа Атанасов на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, цитиран от БНТ.

Преди дни Атанасов посочи пред медии, че има списък с магистратите с карти в частния клуб, стопанисван от Божанов и призова прокуратурата да си свърши работата.

Той коментира още, че има повече от един вариант, през който Денков и Габриел съвместно да формират външната политика на България.

"Предсрочни избори може винаги да има. Трябва да се отнесем сериозно към ситуацията и това, което се случва в държавата. Преговорите започнаха през медиите, преди да са започнали действително. Има повече от един вариант, през който Денков и Габриел съвместно да формират външната ни политика. Те девет месеца работиха в много добър синхрон", коментира Атанасов.