Иван Гешев ще съди правосъдния министър и Емануил Йорданов

12 Фев 2024 14:46

Бившият главен прокурор Иван Гешев обяви в съобщение до медиите, че ще съди правосъдния министър Атанас Славов и бившия вътрешен министър Емануил Йорданов.

"Както обещах, смятам да съдя всички лъжци. Политическият боклук се е уплашил от хората. Уплашил се е, че ще го изметат и вкарат в затвора, където му е мястото. Днес заявявам, че ще предам на съд за клевета Емануил Йорданов и министъра на правосъдието Атанас Славов, както и че ще направя същото и с всеки следващ лъжец. Въпреки че за Славов не знам дали може да осъзнава свойството и знамението на извършеното от него, предвид обстоятелството, че заяви, че съм Господ. Очаквам неговата вменяемост да бъде изследвана, чрез съдебно-психиатрична експертиза в хода на съдебното производство", посочи Гешев.

Вчера в интервю за bTV Славов заяви, че има "явна връзка" между Иван Гешев и кръговете около Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Еврото.

„Връзката между Иван Гешев и кръговете около Мартин Божанов и Петьо Еврото е явна. Тя се твърдеше от самите участници – и от Петьо Еврото, и от Мартин Божанов. Една негова реплика е – „Ние си говорим с Господ“, имайки предвид главния прокурор. Самата тази връзка трябва да се разследва“, подчерта министърът.

"Според генерал Патън, ако се въргаляш в калта с прасе, ти ще се окаляш, а на него ще му хареса. Е, нека се търкалят на воля. Тъжното е, че ни управлява политически отпадък който превръща държавността ни в руини. Затова, за да оцелеем като нация и държава, трябва да ги изхвърлим на бунището на историята", завършва Гешев съобщението си до медиите.

Попитан за позицията на бившия главен прокурор Иван Гешев, който заяви, че ще го съди за клевета, правосъдният министър коментира днес, че Гешев има да обяснява още много неща.

"Има достатъчно публична информация за връзки, които трябва да бъдат обяснени от бившия главен прокурор. Прокуратурата също трябва да устави има ли връзки, блъф ли е било или форма на зависимост", каза Славов.

Според него, ако някой трябва да бъде съден, това са хората, които са част от схемата. "Този случай трябва да бъде разнищен докрай", призова министърът.