Бойко Рашков: Парламентарната комисия по случая Нотариуса трябва да се занимае и с Пепи Еврото

21 Фев 2024 11:16

„На мен ми се струва, че до този момент службите на МВР изобщо не са работили по Божанов. Оттук всеки разумен човек може да помисли дали той не е бил с чадър от органите на МВР, с чадър от органите на прокуратурата, за да може да извършва такава престъпна дейност пред очите на множество български граждани“.
Това каза в интервю за bTV бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков във връзка с показно убития Мартин Божанов-Нотариуса.

Според него парламентарната комисия, създадена да проверява фактите и обстоятелствата по случая „Нотариуса“, трябва да се занимава и с „дейността на друг подобен криминален елемент – Петьо Петров, с прякор Еврото“.

„И единият, и другият са били свързани с обикновени прокурори, със служители на МВР, а така също и с хора от върховете на прокуратурата“, коментира Рашков.

Той напомни и за информацията, че в един период от време Божанов е бил в близки отношения със съпругата на Петьо Петров-Еврото.
„В медийното пространство бяха публикувани снимки на едно много приятелско здрависване на Сарафов (и.д главен прокурор Борислав Сарафов) с Пепи Еврото. Освен това съпругата Петьо Петров-Еврото свидетелства по наказателното производство в Районната прокуратура за това, че заведението на Еврото, известно като „Осемте джуджета“ е било посещавано от много прокурори и съдии, включително и от най-високите ръководни нива на българската прокуратура“, припомни още депутатът от ПП-ДБ.
Относно това дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР Рашков коментира, че това може да се разбере, ако парламентът попита вътрешния министър.