Деница Сачева: Всичко свърши - отиваме на избори

24 Мар 2024 15:19
Деница Сачева: Всичко свърши - отиваме на избори БГНЕС

ГЕРБ няма да участва повече в преговори за втория мандат за съставяне на правителство. Така страната отиваме на предсрочни парламентарни избори. Това обяви вицепремиерът и външен министър в оставка, както и кандидат за премиер и с първия проучвателен мандат Мария Габриел на брифинг пред журналисти.

Мария Габриел обясни, че в името на това България да има правителство е имало разговори през последните 3 години. По време на тях ГЕРБ отстъпили - вместо това да бъде оценено, постъпили нови искания, но формацията на Бойко Борисов отказали на новите условия. Видно е, че бяха оставени много отстъпки има солидна основа, към която да се върнем след нови избори, с повече смирение и прозрачност за повече отговорност, подчерта Мария Габриел.

Предизборната кампания ще зависи от нас - дали ще се използва за нахъсване на хора един срещу друг, дали ще се манипулира мнение или ще си дадем време ясно да откроим какво искаме за страната, ще има важен

Ще се отиде на преговори след нови предсрочни парламентарни избори, категорична бе Мария Габриел. Утре тя ще внесе писмо в Народното събрание, че оттегля кандидатурата си за кандидат за министър-председател.

След като ГЕРБ отстъпили за Министерство на финансите и Министерство на енергетиката, от ПП-ДБ поискали смяна и в МВР. Защо обаче Мария Габриел не отговори.

Мария Габриел не е получила извинение от финансовия министър Асен Василев за думите, че Габриел е новото красиво лице на мафията. ГЕРБ повече няма да се съгласи на новия условия за съставяне на правителство, както и няма да участват в разговори за съставяне на правителство с втория мандат.

Всичко свърши, заяви от своя страна Деница Сачева.