Демерджиев: Сглобката не реши нито един от проблемите на хората

27 Мар 2024 08:47

Сглобката не реши нито един от проблемите на хората. Девет месеца те са бориха за позиции и власт. Това заяви пред БиТиВи бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според него т.нар. съдебната реформа събра е събрала сглобката. По думите му обаче ситуацията в съдебната система е станал по-лоша. Той критикува и парламентарната комисия за Мартин Божанов - Нотариуса, която само хвърляла прах в очите.Демерджиев посочи, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е важен за Борисов и Пеевски. Той отбеляза, че на поста трябва да има човек, който служи на народа, а не такъв който обслужва чужди интереси. По думите му Главният секретар е изолиран от работата на МВР, защото не взима съществени решения. Калин Стоянов и тесен кръг около него държат властта в МВР, смята Демерджиев.

Той подчерта, че отговорността за съставяне на служебно правителство е в ръцете на сглобката. По думите му президента трябва да избере за премиер лице, назначено от НС. Демерджиев посочи, че промените в Основния закон са имали за цел да отнемат правомощията на президента.

Той оставя вратата отворена за участие в бъдещ служебен кабинет.

Main Menu