ГЕРБ няма да предлагат експертите в служебния кабинет

30 Мар 2024 16:18

ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство. Това заяви депутатът Тома Биков, цитиран от БНР.

Той е категоричен, че няма договорка между лидера на партията Бойко Борисов и президента пи въпроса кой да бъде посочен за служебен премиер. По думите му лицата, от които Радев е можел да избира са ограничен брой, а текстовете за промени в Конституцията са били предложени от ПП-ДБ.Ние не се бъркаме в служебни правителства, защото ние нямаме президент, откакто свърши мандата на господин Плевналиев, отбеляза Биков. Народният представител посочи, че през години е имало доста неприемливи фигури на поста служебен министър-председател. Той изтъкна, че изборните резултати не зависят от това кой е премиер.

Коментар направи и председателят на СДС Румен Христов. Той също отрече съмненията на ПП-ДБ, че има договорка за назначаването на Димитър Главчев. Той подчерта, че председателят на Сметната палата е единствения, който е дал съгласие да поеме поста.

Според него едно правителство може да бъде доминирано от хора, които си имат своите пристрастия, но работят безпристрастно по време на тези 3 месеца.