Борисов: Няма да позволим да раздават стотици милиони в последния си ден

03 Апр 2024 10:07

"Готови сме с листите. Толкова пъти минахме през избори, че няма как да не сме готови". Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вчера ви отговорих ясно на това ще има ли министри от ГЕРБ в служебния кабонет, питайте нещо друго".

"Единият въпрос, който през медиите ми беше зададен, е защо не си кажем за ДПС", каза той и показва на медиите законопроектите и проекторешенията, подписани от ГЕРБ, ПП-ДБ и Делян Пеевски.

"Ако го сметнем по трънския курс, близо 50 законопроекта - по три пъти да сме се срещали, това са 150 срещи. От 270 дни", продължи Борисов.

"Крановете на Балкански поток са на територията на страната и още днес може да бъде спрян. Или да го спрем, или да го продадем. Това, което стана с Балкански поток е национално предателство за мен", каза той.

"Мисля, че Христо Иванов направи добра Конституция. И новото служебно правителство ще бъде избрано по същия начин, по който избирахме старото, само че няма да е от Радев а от служебния премиер", добави още той."Тръбата на "Балкански поток" е 100% българска. Акциите са на българите. Към днешна дата има над 1 милиард чиста печалба. Няма друго такова дружество. А и е важно геостратегически - виждате как наказваме Унгария и Австрия", обясни той.

И се обърна към колегите от ПП-ДБ, ако искат, още днес да внесат проекторешение за "Балкански поток". "Крановете са на територията на България".

"Към днешна дата твърдя, че от Солун през Петрич влизат между 8 и 10 млн. руска газ", сподели лидерът на ГЕРБ.

"Предложихме на колегите към точката за "Балкански поток" да прибавим и "Лукойл". За да могат българите да видят, че от едното печелят, а от другото левчетата от вашите джобове са изтекли към Швейцария. От едното се печелят милиарди, от другото изтичат милиарди", обясни Борисов.

"През последните няколко дни върви едно надцакване кой колко пари ще даде. Включихме се и ние, разбира се, няма да оставим на Асен Василев и Денков да раздават стотици милиони в последния си ден", негодува той.