Борисов: Сега ще има сигурно поне 5-6 служебни кабинета. Лицемери

25 Апр 2024 14:12

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов обяви край на всякакви сглобки и некоалиции с парламентарната група на ПП-ДБ пред журналисти в кулоарите на Партийния дом. Причината - отстраняването на председателя на 49-то Народно събрание Росен Желязков.

"Сега ще има сигурно поне 5-6 служебни кабинета. Лицемери", отсече Борисов.

Зад него застана и цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС.

Той поздрави новата коалиция ПП-ДБ, "Възраждане", БСП и ИТН. "Те ме улесняват много, че повече няма да има въпроси нито за ДПС, нито за ПП, нито за сглобки. Аз мисля, че поне 5-6 правителства ще се изредят още", видимо ядосан бе Борисов.

Той е възмутен и заради мотивите, с които се иска оставката на председателя на 49-то Народно събрание, като прочете мотивите на бившия премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков за нарушение на правилника по чл. 48, алинея 5 - проект на решение относно необходимостта от предоставяне на нова сграда на Конституционния съд, проект на решение за изменение и допълнение правилника на Народното събрание, Закон за защита от домашното насилие, Закон за съдебната власт, Законопроект за контрол по прилагане на ограничителни мерки с оглед действията на Русия дестабилизиращи положението в Украйна. "Затова Росен Желязков го приеха на крака в украинския парламент, срам за колегите от ДБ, срам. Вчера те не подкрепиха на комисията да се вдигнат пенсиите на репресираните, избити по лагерите. Голям срам. Тези лицемери, няма да ги обиждам на друга основа. Вече си обяснявам и Терзиев на Държавна сигурност, и Модев, и всички", бесен е Борисов на ПП-ДБ.

"Честито на новата коалиция, за която искам да спрете повече да ме питате. "Възраждане", честито, ние се отървахме от ПП-ДБ. Честито им, честито на колегите от ИТН и всичките им приказки срещу ПП ги видяхме вече. На ПП-ДБ, които вече си намериха нови партньори, ние ще бъдем достойна опозиция и надявам се народът сега да види какво прави и да ни подреди така, че подобно нещо да не се случва", отсече Борисов, който не отговори на журналистически въпроси, а си тръгна ядосан.

Main Menu