ГЕРБ - Пловдив с нова листа за изборите: Борисов води, но липсват Радомир Чолаков, Стефан Шилев и Десислава Трифонова

02 Май 2024 18:32

ГЕРБ - Пловдив днес регистрира листата си за предстоящите избори за 50-то Народно събрание не са от Пловдив. Бойко Борисов традиционно е водач, на второ място е бившият общински съветник и ръководител на ансамбъл "Тракия" проф. Даниела Дженева, на трето място е Георги Георгиев, който беше председател, а сега е заместник-председател на общинския съвет на Столична община, бившият заместник-министър на МРРБ Деница Николова е на четвърто място, управителят на ДКЦ 7 д-р Валерия Славова е на пето. На регистрацията в РИК в късния следобед днес присъстваха кандидатите за народни представители в 50-то Народно събрание проф. Даниела Дженева, Георги Георгиев, Деница Николова, д-р Валерия Славова, районните ръководители Георги Стаменов и Иван Стоянов, Владимир Темелков, който е представител на Пловдив в Националния предизборен щаб.

 

"Това е много балансирана листа" заяви Костадин Димитров.
"Целта ни е над 4 мандата, с мотивацията на структурата в града и резултатите от последните месеци, ще постигнем тази цел", допълни Димитров.

 

„За съжаление през последните 3 години безвремието, което предизвикаха от Продължаваме промяната е налице - нито кметовете, нито хората могат да работят. Ще търсим подкрепа от нашите съграждани, това са национални избори. За мен е чест да съм в листата от Пловдив. Политиците трябва да решават проблемите на хората, а не да ги занимават с проблемите си. Не е нормално вече четири дни от Продължаваме промяната да не отговарят на въпроса фалшифициран ли е един подпис или не, положил ли го е човекът или не", каза Георги Георгиев.

"Мен с Пловдив ме свързват доста сантиментални чувства. Целият ми опит с регионите като заместник-министър в МРРБ бе свързан и с развитието на Пловдив и имам поглед към развитието на целия град. Ще подготвим управленска стратегия на ГЕРБ след изборите. Имаме проект Пловдив да се превърне в най-дигитализирания град в страната, който да бъде продължен от останалите населени места.", заяви Деница Николова.

"Аз цял живот работя за Пловдив, винаги съм работила за културата на града, Екипът е прекрасен. Надявам се на едно добро развитие в сферата на културата и образованието", заяви Даниела Дженева.

"Моята кауза е за по-добро достъпно здравеопазване", заяви д-р Славова на свой ред.

 

Листа ГЕРБ 16-ти МИР:

1. Бойко Борисов
2. Проф. Даниела Дженева
3. Георги Георгиев, доктор по право
4. Деница Николова
5. Д-р Валерия Славова
6. Красимир Терзиев
7. Станислава Лулчева
8. Антон Георгиев
9. Десислава Георгиева
10. Данаил Димитров
11. Веселина Ботева
12. Йосиф Танев
13. Мария Ненчева
14. Адриана Генчева
15. Станимир Чолаков
16. Христина Кашилска
17. Живка Йовчева
18. Йордан Алексиев
19. Петър Троянов
20. Борислава Вичева
21. Румяна Благоева
22. Красимира Чаушева
23. Даниела Митева
24. Златка Пеева