Надежда Нейнски: Партията на негласуващите се оказа най-сериозната партия

09 Май 2024 08:42

Европа е философия, солидарност, сбъдната мечта на поколения българи, които смятаха, че нашето достойнство, интереси и принадлежност ще даде възможности за тях и за поколенията след тях. Искам да имаме полагащото ни се самочувствие, но и да направим усилията, които да доведат до него. Това заяви дипломатът и бивш външен министър Надежда Нейнски пред bTV, цитирана от novini.bg

„Неслучващите се доходи са функция на недобре функциониращата държава. Имаме проблеми с функционирането на здравната ни система, на правосъдната ни система. Трябва да препотвърдим своя геополитически избор”, смята тя.

За традиционно ниската активност на евроизборите Нейнски заяви: „Проблемът е в онези, за които се гласува – политиците, не толкова в гласуващите хора. Човек трябва да има мнение, за да се развива животът му напред, няма как да няма мнение за политиката. Партията на негласуващите се оказа най-сериозната партия.
Относно участието на партии, които са на страната на агресора, Нейнски е категорична: „Това носи изключителен риск. Тези европейски избори ще бъдат използвани от Путин за влияние върху европейските политики. Това влияние ще се случва чрез отделни партии и политици. Има български партии, които се изкушиха да включат в листите си хора, които не кореспондират с външните им заявки.”