Запрянов: Военната помощ за Украйна е сред приоритетите на кабинета

22 Май 2024 13:55
Запрянов: Военната помощ за Украйна е сред приоритетите на кабинета БГНЕС

Възможностите за засилване на сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната бяха сред темите, които обсъдиха във видеоконферентен разговор служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и украинският му колега Рустем Умеров вчера. Информацията е от Министерството на отбраната.

Министър Запрянов подчерта, че оказването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, включително и за евроатлантическата ѝ интеграция, е един от приоритетите на настоящото служебно правителство в областта на отбраната и този процес ще продължи на основа на приетите от Народното събрание решения и направеното до момента.

Рустем Умеров поздрави българския си колега за назначаването му на поста служебен министър на отбраната. Украинският министър изрази признателност към страната ни за подкрепата и активното сътрудничество.

В началото на май служебният премиер проведе също видеоконферентен разговор със своя украински колега Денис Шмигал. Димитър Главчев изрази категорична позиция за непоколебимата подкрепа на България за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници.