Слънчева събота със следобедни валежи

01 Юни 2024 07:26

Днес ще преобладава слънчево време, но ще има и райони със следобедни валежи и гръмотевици, отново главно в в северозападната половина на страната, предаде БНТ.

Максималните температури в съботния ден ще бъдат между 28° и 33°, София - 28°. Ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър.

Ветровито ще бъде и по Черноморието, но слънчево. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода се повишава и вече е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще бъде около 2 - 3 бала.

В планините ще бъде още по-ветровито, с умерен и силен вятър от запад-югозапад. Ще преобладава слънчево време, но ще има райони с валежи и гръмотевици, но главно в масивите от Западна България. Температурите и там ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 7° до 12°.

В неделя ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за дъжд и гръмотевици през следобедните часове в планините и планинските райони. Температурите ще се повишат с още градус-два. В понеделник затоплянето ще продължи, но отново на повече места следобедни валежи и гръмотевици.