ГЕРБ праща покани до политическите сили за преговори за експертен кабинет

17 Юни 2024 07:29

Очаква се днес ГЕРБ-СДС да изпрати покани за преговори за правителство към останалите партии в Народното събрание, предаде dariknews.bg.

Лидерът на партията Бойко Борисов предлага съставянето на експертен кабинет. Той трябва да е доминиран от ГЕРБ по важните министерства. "Особено премиер, външен министър, отбрана", категоричен той.

Лидерът на партията обяви на 13 юни, че ще бъде излъчен преговорен екип. Той отново ще се състои от женската артилерия на ГЕРБ - Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

"Понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения на лидерите, мисля че би било работещо", каза тогава лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че партията е готова да води преговори и с ПП-ДБ. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че независимо какво правителство предложи Борисов, те ще бъдат ясна опозиция.

Временният председател на БСП Атанас Зафиров бе категоричен, че партията няма да участва в кабинет с ГЕРБ-СДС и ДПС.Преди дни Бойко Борисов се обърна към всички лидери на партии. „Ултимативното говорене, биенето в гърди, сърдитите, дезертиралите – не е време, защото светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света не намерят противодействие. Времето сега е за мъдри мъже и жени“, заяви лидерът на ГЕРБ.