СМС преговори за правителство, вече дори се знаят имената в кабинета?

18 Юни 2024 08:50

Когато казваш на всичко "не", после трудно може да градираш на по-високо ниво. Така коментира пред БТВ журналистът Емилия Милчева партиите, които още преди началото на преговорите се определиха като опозиция и отказаха разговори.

Според нея полк. Николай Марков си "вдига цената", искайки да се срещне с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а не с преговорния екип.

Плаващите мнозинства няма да са проблем в този парламент, каза политологът доц. Татяна Буруджиева и допълни:

"Сега битката не е кой ще управлява, а кой ще е опозиция - ПП-ДБ, БСП и "Възраждане" претендират за това."

"Колкото повече напредва този процес на разложение, при който партиите се разлагат, разлагат избирателите, ние като избиратели не гласуваме или гласуваме по странен начин и продължаваме с разложението на партиите, се получава така, че все по-малко професионалисти са готови да напуснат местата си, да сложат главата си на дръвника и да бъдат разчекнати. Организираното насилие не е само на улиците, но и в политиката. Действието вместо да е между партньори, прилича на организирано домашно насилие".

СМС преговорите са на друго ниво, те не са публични. Убеден съм, че дори вече се знаят имената в кабинета. Ще има правителство, смята Нидал Алгафари, политически анализатор.

Алгафари заяви, че "дебелите линии" в политикат аги правят лидерите.

Следващият въпрос е за състава на кабинета, продължи Милчева. Ако действително се състави експертно правителство, трябва да е ясно кой експерт от коя партия е посочен, както и да е ясно дали сами ще подбират екипите си.