Рая Назарян - 38-годишната юристка, която се издигна до шеф на парламента

20 Юни 2024 14:16
Рая Назарян - 38-годишната юристка, която се издигна до шеф на парламента БГНЕС

38-годишната юристка Рая Назарян, която днес бе избрана за председател на Народно събрание № 50, е депутат за трети път. Тя е родена във Варна, но живее и работи в София. Завършила е право в УНСС.

Била е член на комисията по правни въпроси, председател на комисията по превенция и противодействие на корупцията, както и на няколко временни комисии.

В предишното Народно събрание бе зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ. Заедно с Теменужка Петкова и Деница Сачева бе в преговорния екип за ротацията с правителството "Денков".Сега същият преговорен екип води разговори за съставяне на ново правителство.

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. Адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързаният с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред Българския съд.

Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член на Софийска адвокатска колегия, съдружник и съучредител на адвокатско дружество. Тя е неомъжена с едно дете. Рая Назарян се издигна в йерархията на ГЕРБ, след като шефът на парламентарната им група Десислава Атанасова бе избрана за конституционен съдия през януари.Тогава Борисов стана шеф на групата, а Назарян - негов заместник.