Иван Таков: БСП никога не е воювала с президента, Нинова го правеше

25 Юни 2024 19:20

Днес Атанас Зафиров каза нещо много важно, че БСП винаги е била национална отговорна партия и винаги е била предвидим партньор. Ние имаме решение на колетивните органи за първия и втория мандат. Нека първо да видим какво ще се случи с първия мандат и тогава ще можем да коментираме. Не мога да кажа дали президентът ще връчи третия мандат на БСП.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS общинският съветник от БСП Иван Таков, който коментира последните политически събития.

"Аз лично не виждам какво ще се промени при едни избори септември месец. Позицията на БСП не е добра в момента. В момента левите хора имат 19 депутати в парламента. Това е срамно и обидно. Не трябва да се повтаря. Диалогът в партията трябва да се върне. БСП никога не е водила война с президента. Там отношенията бяха замразени от бившия председател Корнелия Нинова на база някакви лични взаимоотношения. Единственият политически успех на Нинова като председател на БСП беше изборът на Румен Радев, а тя после се обърна и каза, че това е най-голямата ѝ грешка. Затова казвам, че БСП никога не е воювала с президента, Нинова го правеше", категоричен бе Таков.